Heldenverhalen

Web&Go 2 - beter, sneller en leuker!

Wat houdt dat nou in, zo'n update?

Nou, een heleboel! Gratis en voor niks.

Web&Go 2 - beter, sneller en leuker!

Algemeen

 

Sitemap

De sitemap, inclusief zoekfunctionaliteit, wordt nu gratis aangeboden aan alle klanten ten behoeve van SEO. Tevens hebben wij een aantal kleine stijlwijzigingen doorgevoerd.
Mocht u een volledige verwerking en styling van deze module in de website wensen dan kunt u dit natuurlijk aanvragen.

Niet gevonden

Bestaat een pagina niet meer of heeft iemand een webadres geplaatst naar uw website maar hierbij een fout gemaakt, dan komen mensen op een zogenaamde 404-pagina uit, niet gevonden!
Wij leveren standaard onze “Niet gevonden”-module mee. Deze module geeft mensen een nette pagina met suggesties en een door u aan te passen tekst.

Blog

Inmiddels hebben een volwassen blogmodule in ons arsenaal zitten met alle mogelijkheden die u van een blog kunt verwachten. Alle? Nou bijna alle! Wij bieden op dit moment geen eigen reactiesysteem aan omdat wij en vele klanten kiezen voor  het integreren van reactiesystemen zoals facebook of disqus.

Fotogallerij

De gallerijmodule heeft vooral onder de motorkap een grote update gehad maar we zijn natuurlijk ook niet onze klanten vergeten. De module kan nu volledig naar smaak van de website gebracht worden.

Country redirect

Laat u niet afschrikken om deze lastige naam. Wat deze nieuwe module doet is het doorverwijzen van uw bezoekers naar een landspecifieke pagina. Zo kunt u bijvoorbeeld een website hebben in het Nederlands maar uw buitenlandse bezoekers wilt u natuurlijk wel een entree geven in een taal die zij begrijpen. Dan kunt u met deze module een aparte homepage maken voor deze bezoekers.

Mobiele landingpagina

Op een mobiele telefoon vinden klanten het wellicht lastig om de volledige website in te laden. Daarom hebben we een speciale mobiele landingspagina module ontwikkeld, waarbij de bezoekers een vereenvoudigde versie van de pagina te zien krijgen, waar concrete bedrijfsgegevens zoals telefoonnummer, openingstijden en aanbiedingen getoond kunnen worden.

CMS

 

Looks

Het CMS heeft een volledige metamorfose ondergaan. De kleurstelling is aangepast met twee belangrijke doelen in ons achterhoofd. Één van deze doelen is meegaan met een fris uiterlijk dat past bij deze tijd. Het belangrijkste doel is om knoppen en andere elementen zo vorm te geven dat het in één oogopslag duidelijk wordt hoe het systeem werkt.

Feel

Naast de looks vinden wij ook dat de feel een eigen kopje krijgt. Met de feel bedoelen wij de functionele gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Zo hebben wij een aantal veelgebruikte handelingen toegankelijker gemaakt door met grotere knoppen te werken en sommige acties op meerdere manieren bereikbaar te maken.

Home

U wilt natuurlijk goed op de hoogte zijn van het aantal bezoeken op uw website. Doe geen moeite, wij bieden aan om op de homepage van het CMS statistieken te tonen.
Daarnaast blijft u door het nieuwe berichtensysteem altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen Web&Go en Xim Systems

Navigatieboom

De pagina’s zijn beter gescheiden van modules en beheer. Bij pagina’s hebben wij ook een rechtermuisknopmenu toegevoegd alsmede een keyboardnavigatie. Na een paginabewerking zal de boom zichzelf subtiel verversen.
Bij het meervoudig kopiëren van een pagina wordt er doorgenummerd.

Preview

Websitepreviews gebeuren nu in het cms zelf inplaats van een popup. Hierdoor kunt u sneller schakelen. Tevens hebben wij op uw website een link geplaatst om direct de pagina waarop u bent aan te passen. Ondersteuning hiervoor is wel per website verschillend.

Pagina aanpassen

Wij hoorden dat mensen de pagina “pagina aanpassen” te druk vinden. En dat vonden wij ook. Omdat een pagina nou eenmaal veel informatie nodig heeft hebben we ervoor gekozen de oplossing te vinden in het strakker uitlijnen en het toevoegen van een aantal hulpiconen ipv volledige teksten.
Een andere veelgehoorde vraag was of het mogelijk is duidelijker te krijgen om aan de achterkant te kunnen zien hoe tekst in de voorkant uitgelijnd wordt. Inmiddels hebben wij hier een gepaste oplossing voor gevonden om dit per website te configureren. Bel ons voor de mogelijkheden.

Afbeelding, media en bestandsbeheer

De werking en styling van de beheer pagina’s hebben wij nu door het gehele systeem gelijkgetrokken. Hierin hebben wij ook de wens opgenomen om binnen deze categoriën mappen toe te voegen om uw bestanden nog overzichtelijker te kunnen beheren.

Gebruikersbeheer

Het is nu makkelijker dan ooit om een overzicht te krijgen van de gebruikers in het systeem en om gebruikers en rollen toe te voegen. Ook kunt u niet meer per ongeluk uzelf verwijderen of uzelf minder rechten geven.